den vitruiske mannen
Fysioterapeut Hendrik Gleichmar

Kinesio Taping

Kinesiotape

Kinesio-taping-metodens utvikling startet på 1970-tallet med kiropraktor Dr. Kenzo Kase. Han søkte etter en måtte for å forebygge tilbakefall etter behandling. Han prøvde seg i starten med vanlig idrettstape, men var ikke helt fornøyd med resultatet. Så begynte han til å eksperimentere og gradvis har tapen utviklet seg til å bli slik den er i dag.

Tapen har spesielle egenskaper

Kinesiotape p arm

Tapens egenskaper kombinert med forskjellige teknikker gir terapeuten et stort bruksområde som et supplement til annen behandling. Så kan man benytte tapen for å støtte og assistere musklene samt for å motvirke overspenning. Man kan støtte bånd og sener, slik at belastningen på disse reduseres. Tapen hjelper til med å korrigere feilstillinger og mobilisere sammengrodde vev. En nyttig effekt av tapen er at den assisterer fjerning av ødem ved å lede overskuddvæske mot lymfeknuter.

Jeg har brukt kinesio-tape i terapisammenheng siden 2006. Tapen er ikke svaret på alt, men er absolutt verdt å prøve. Tapen assisterer deg 24 timer i døgnet så lenge den sitter på, det er dens største fordel. Dermed forlenger vi behandlingseffekten og håper til å unngå et tilbakefall.

www.k-taping.eu/en/